Lijkt het je leuk om op een fatbike te fietsen? Dan ben je niet de enige. Want de kans is groot dat je de fietsen wel eens bent tegengekomen. Veel mensen denken dat fatbikes verboden zijn, maar het zijn gewoon elektrische fietsen. Helaas worden fatbikes vaker opgevoerd en dat kan zelfs gevaarlijk zijn.
Wil jij graag op een fatbike fietsen, bijvoorbeeld omdat je wat meer in beweging wil komen? Dat kan, maar aan een fatbike hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Kun je een fatbike op afbetaling kopen? Dat gaan we ontdekken.
Het hoeft niet heel erg lastig te zijn om een fatbike te kopen. Want er zijn zelfs fietsenwinkels waar fatbikes worden verkocht. Je kon eerder al lezen dat het elektrische fietsen zijn. Als je een fatbike wil kopen of je bent dit nog aan het overwegen, dan is het wel handig om de regel- en wetgeving goed in de gaten te houden. Want de helmplicht en minimumleeftijd kan altijd veranderen.
Maar hoe zit het precies als je een fatbike op afbetaling zou willen kopen? Dit betekent eigenlijk dat je de fatbike achteraf gaat betalen. Je betaalt niet gelijk op de website of in de fietsenwinkel, maar op een later moment als je je fatbike hebt ontvangen.
Veel verkopers hebben wel een betaaltermijn of regelen alles via een speciale betaalapp. Hier is Klarna een bekend voorbeeld van. Een fatbike op afbetaling kopen lijkt dus handig, want je hoeft het bedrag niet in één keer te betalen. Maar dit betekent wel dat je er goed over na moet denken.
Door zowel de voor- als de nadelen van een fatbike op afbetaling naast elkaar te zetten, weet je precies wat je kunt verwachten of waar je rekening mee moet houden. Want hier kunnen natuurlijk wel een aantal voorwaarden aan zitten.
Voordelen:
Nadelen:
Dit mag je zelf beslissen. Misschien wil je niet direct zo’n groot bedrag uitgeven en wil je dit liever gespreid doen. Maar als je de fatbike gelijk afbetaald, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over de rest van je uitgaven of over de betalingstermijn. Of een fatbike op afbetaling een goed idee is voor jou, dat is persoonlijk. Zorg er wel voor dat je alle voor- en nadelen bekijkt en daarna een keuze maakt voor jezelf. Vergeet ook niet om alle voorwaarden van de verkoper te bekijken, zodat je precies weet wat je mag verwachten.
Een fatbike is geschikt als mountainbike, maar dus ook als stadsfiets voor je werk of om naar je studie te fietsen. Je kunt er veel kanten mee op. Maar hoe weet je of een fatbike iets voor jou is? Zeker als je een grote uitgave gaat doen, wil je eerst weten of je wel overweg kunt met een fatbike. Gelukkig kun je bij veel fietsenverkopers en aanbieders een proefrit maken.
Hier kun je een afspraak voor maken en daarna kun je de fiets een rondje uitproberen. De verkoper kan je alles vertellen over de fatbike en hoe je deze het beste kunt gebruiken. Het is wel verstandig om een betrouwbare verkoper te kiezen, zodat je ook zeker weet dat je een legale fatbike koopt. Fatbikes mag je bijvoorbeeld niet opvoeren.